“Wij zijn Paters van het Heilig Sacrament en aan de hand van onze Leefregel vertellen wij u over ons klooster, de congregatie en onze Eymardiaanse familie.”

De Congregatie van het Heilig Sacrament is gesticht op 13 mei 1856 door de priester Pierre-Julien Eymard in Parijs.

Sacramentijnen in Amsterdam, wie zijn wij?

In de naam van de Heer verenigd zijn, wij geroepen om in de Kerk als broeders met elkaar te leven. Geïnspireerd door de heilige Pierre-Julien Eymard, onze stichter, vormen wij de Congregatie van het Heilig Sacrament. 

Wij stellen ons als ideaal het mysterie van de Eucharistie in heel haar volheid te beleven: wij wensen dat Jezus in de Eucharistie gekend, aanbeden, gediend en bemind wordt door alle mensenharten.” – Leefregel 1

We streven ernaar heel ons leven te geven voor elkaar, waarvan de Eucharistie het teken is. In de Eucharistie geeft Jezus zijn Leven voor ons. Wij willen Jezus’ woorden in praktijk brengen: “Bemint elkaar, zoals Ik u bemind heb.” (Joh. 13,34).

In onze spiritualiteit staat naast de viering van de Eucharistie de aanbidding van het Heilig Sacrament centraal en heeft de voorrang in het leven van al onze religieuzen.

Leefregel 3: “Gevoed door de viering van de Eucharistie … stellen wij ons open voor Jezus in … een voortdurend gebed van aanbidding in het kader van de uitstelling van het Heilig Sacrament.” 

Klooster van het Heilig Sacrament
Nieuwezijds  Voorburgwal 371B
1012 RM  Amsterdam
Tel: 020-6266817 of
020-6221918
amsterdam@sacramentijnen.nl

5 + 5 =