Naar aanleiding van de publicatie van de Nederlandse biografie over pater Eymard, Morgen zal het te laat zijn, vond na de boekpresentatie op 15 juni 2022 in de Begijnhofkapel in Amsterdam op zaterdag 18 juni 2022 in Klooster Brakkenstein in Nijmegen een bezinningsdag plaats over De urgentie van pater Eymard, georganiseerd door het CPS (Centrum voor Parochiespiritualiteit).

Een mooie groep gelovigen en/of geïnteresseerden was op deze dag afgekomen, die werd begeleid door Tim Schilling, stafmedewerker van het CPS.

Inleiders van deze dag waren de vertaler van de biografie pater Jim Schilder sss en associée Thea van der Klei. Jim Schilder sprak over het leven van pater Eymard. Een chronologisch en inspirerend verhaal. Daarna sprak Thea van der Klei over haar ervaring met de eucharistische spiritualiteit en wat pater Eymard voor haar betekent. Zij ging hierbij in op het belang van de associés, wie zij zijn en wat hun roeping is: de charismatische spiritualiteit van pater Eymard verspreiden.

Het filmpje behorende bij de verschijning van het boek werd deze dag ook gepresenteerd. Het is te zien op het YouTube-kanaal van het CPS: https://www.youtube.com/watch?v=BZZWo1BTSAI

De aanwezigen waren duidelijk geïnspireerd geraakt, stelden interessante vragen en velen vertrokken met een exemplaar van het boek onder de arm.

Op de foto v.l.n.r.: Pater Jim Schilder sss, Thea van der Klei, associée sss, Mgr. Jan van Burgsteden sss, Tim Schilling.